Celebrant el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Cristina Sabaté/ desembre 12, 2018/ Et pot interessar, General, Noticies

El passat dilluns 3 de desembre, es va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat en un acte a la plaça Caramelles. Una data que es ve festejant per tercer any consecutiu al voltant d’una ciutadania reunida per entitats, casals i centres educatius de Ciutat Vella.

Diversos parlaments i reivindicacions han tingut lloc des de diferents àmbits: Enrique Rovira-Beleta Cuyás, Arquitecte especialitzat en accessibilitat, Juan Francisco Gibaja del Consell Superior d’Investigacions Científiques i les actuacions a càrrec de persones i entitats dedicades o no al sector de les persones amb discapacitat: el Casal de Gent Gran Josep Tarradelles, la Fundació Ludàlia, la Residència Vigatans, la Fundació Artesà, el Centre Ocupacional Sínia i el Centre Ocupacional Sant Jordi i les paraules de Clara Santamaria, tècnica del Servei de Promoció i Suport de l’IMPD i Adelina Boyle, consellera del Districte de Ciutat Vella.

Ha participat també, alumnat de secundària de centres educatius del districte de Ciutat Vella que contribueixen en els projectes APS d’aprenentatge i serveis comunitaris a través d’accions de compromís cívic, aprenent l’exercici actiu de la ciutadania i posant en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat en col·laboració amb les entitats.

I d’altra banda, moltes de les persones, entitats i centres que han col·laborat en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat participen molt activament en el projecte Cooperem en la diversitat que reflexiona sobre les situacions que es troben les persones amb diversitat funcional i que justament, aquesta data serveix per tancar l’edició del 2018. Un projecte que rep el suport del Districte de Ciutat Vella.

Share this Post